Trivs som fisken i vattnet på dagis!

Hej hopp!

Nu har jag varit på mitt nya dagis i sammanlagt en vecka och jag stormtrivs! Personalen är trevlig och jag har fått ett par skojiga lekkompisar som jag busar med under dagen när matte jobbar! Matte sa ju att hon var lite rädd att det skulle bli lite för mycket för mig med dagis och alla vovvar och var ju nästan rädd att jag skulle riva haket..boxerbusig som jag är :-) Men det har fungerat fint och när jag har varit ute och busat en stund så vilar jag mig fint i min bädd och har faktiskt kunnat slappna av bra mellan varven..Men visst blir man trött om kvällarna!Ibland somnar jag nästan mitt i en rörelse..Förra veckan var matte ledig lite och då passade vi på att följa med vår granne på en liten Sverigeutflykt i hans lastbil. Det var riktig skoj att sitta i sätet bredvid matte och kika ut på allt spännande vi körde förbi. Vi stannade till för att lasta av gods emellanåt ..och jag hjälpte såklart till så gott jag kunde :-) När vi stannade till i Karlshamn träffade vi också av en ren slump på Castro, en söt boxerkille, som kommer från samma uppfödare som jag. Han var på promenad med sin matte och kompis Amber. Världen är bra liten ibland!

Fin utsikt från förarsätet


Dagis!

Hejsan!

Igår var min första dag på dagis! Matte har haft himla tur som kunnat fixa en dagisplats till mig med så kort varsel. Det var ju egentligen meningen att jag skulle gå på ett alldeles nytt dagis som skulle öppna i Malmö denna veckan, men efter mycket strul meddelade de förra veckan att det inte skulle bli något dagisöppnande och vi stod utan plats..Matte ringde direkt till syster Enzos dagis och lyckades nog charma in sig lite hos föreståndaren genom att berätta att jag faktiskt var Enzos halvsyster och att jag är en så mysig liten buse, så de klämde in en plats till mig på en gång!Första dagen på dagiset gick hur bra som helst! Det var nog mest matte som var orolig för att jag inte skulle tycka om det, men jag trivdes som en prins! Jag fick en egen liten box med en bädd och leksaker som matte tagit med. Vid sidan om mig står Cesar, en spaniel på 2 år. Vi kan nosa på varandra och pussas genom gallret framme vid utgången och vi kom genast överrens. Under dagen fick jag vara ute och busa med Cesar men jag tror jag busade lite väl mycket för hans smak så jag fick istället leka med Schäfertiken Ronja. Matte säger att jag kan behöva någon som säger till mig när jag busar för mycket och Ronja verkar bra på det. Tiden gick snabbt och jag hann precis komma dit innan det var dags för matte att komma och hämta mig igen. Jag sov som ett litet barn hela kvällen och natten. Egentligen skulle vi tränat lydnad med syster Enzo på kvällen, men efter en hel helg på klubben, en heldag på nytt hunddagis och rallylydnadsträning idag så lät matte mig vila upp mig..


Sömnigt värre

Hejsan!

Nu har matte börjat jobba så smått igen efter en lång skön semester och det betyder att hon har börjat dra upp mig supertidigt på morgonen..usch! Jag är verkligen ingen morgonvovve! Jag väntar helst tills jag är helt säker på att vi verkligen ska gå innan jag lämnar sängen.Min kompis Kisan tycker också det är onödigt att stiga upp sådär tidigt!Helgen kommer matte och jag att tillbringa på brukshundklubben. Det är agilitytävling och matte ska hjälpa till med en massa praktiska saker. Jag hjälper ju också till på mitt sätt..med att hålla koll på alla människor och deras vovvar :-) Men det är kul att få vara med tycker jag!

På måndag är en stor dag..Jag börjar nämligen på dagis då! Jag ska gå på samma dagis som syster Enzo och lilla Molly. Enzo trivs jättebra på dagiset så jag kommer säkert också tycka det är skoj att vara där och busa med kompisar! Har jag tur så kanske jag och syrran får busa lite om dagarna :-) 

 Ruskväder

Hejsan!

Tråkigt väder hos oss..Regn och rusk och jag är ju inte mycket för promenader i regn för det är så läskigt att bli blöt, men ut måste man ju säger matte. När man väl är ute så går det ju faktiskt bättre..Vi har varit på långpromenad till Värpinge by och så har det blivit en hel del lydnadsträning. Kom precis in efter ett litet lydnadspass i ösregn. Ställandet under gång sitter faktiskt riktigt bra nu och matte är så stolt över mig! Skönt att vara hemma i torrhet och värme tycker jag i alla fall och intar bästa platsen i mattes säng!Imorgon ska vi träffa syrran för lite bus och lydnadsträning med hennes träningsgrupp. Det ser vi fram emot!


Nu börjar träningen igen..

Hejsan!

Tillbaka efter ett litet blogguppehåll..I veckan har vi satt igång med träningen ordentligt igen. I tisdags var vi på klubben och tränade rallylydnad med vår träningsgrupp. På vägen till klubben stannade vi till vid en kyrka för en liten paus och rätt som det var började kyrkklockorna ringa..så läskigt! Jag har alltid tyckt att kyrkklockor har varit lite skumma och visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till så jag satte igång och ylade men matte stod ju bara kvar lugnt och log åt mig!

Igår åkte matte och jag in till Oxie brukshundklubb för att träna lydnad med syrran Enzo och hennes matte Pernilla. Vi hade hoppats på att få träffa Enzos nya kompis, Molly, som är åtta veckor, men eftersom hon inte är vaccinerad än så fick hon stanna hemma. Säkrast så.. Både Enzo och jag var en aning okoncentrerade och våra mattar var väl måttligt roade över våra boxerfnatt och tramsigheter. Kanske inte så konstigt att vi hade svårt att koncentrera oss när Enzo var i höglöp..de kunde de faktiskt räknat ut själva :-)

Söta syrranNästa vecka ska vi ses igen och spåra lite. Hoppas vi får träffa lilla Molly då!

RSS 2.0