Härlig onsdagsträning!

Hej!

Igår kom Pernilla, Enzo och lille Molly och hämtade matte och mig efter dagis. Innan träningen åkte vi inom Jägerzoo där vi kikade på lite av varje..Jag kollade mest in godis och leksaker :-) Jag och Molly blev vägda och det visade sig att jag inte väger mer än ungefär 29,5 kilo, vilket inte är så mycket för en boxergrabb. Men å andra sidan så har jag aldrig varit särskilt stor heller. Matte tycker gott jag kan gå upp ett par kilo så nu väntar jag spännt på vad för smarrigt hon ska hitta på. Idag och imorgon är jag hos dagmatte och där får man minsann mumsiga saker ..så de där kilona kanske matte inte behöver oroa sig för ändå :-)Träningen på Oxie Bk blev kanske inte den mest givande ur träningssynpunkt..man oj vad roligt vi hade! Kanske jag och Enzo mest..eller kankse Enzo mest :-) Jag som trodde min syrra var livrädd för agilitybanan..Hon kom ju flygande som skjuten ur en kanon när hon fick syn på mig inne bland hinder och tunnlar! Vi flög runt som bara två sjövilda boxrar kan och knäck i lurarna fick vi båda två när matte och Pernilla tyckte det var färdigbusat. Det var i alla fall underbart att se syster Enzo så pigg och busig!

Hundig helg..som vanligt :-)

Hejsan!

Efter dålig uppdatering är det dags för oss att berätta vad vi haft för oss den senaste tiden.

I helgen har det varit fullt ös. I lördags följde jag och matte med Pernilla och lilla Molly på första valputställningen i Hässleholm. Jag fick ju inte följa med in utan låg mest i bilen och tog det lungt..bortsett från ett par bensträckare då och då..lagom kul får jag nog säga! Utställningen gick i alla fall super för lilla Molly som slog alla boxrar och blev BIR! I finalen kom hon sedan 4:a av 18 valpar! Det var inte illa! Grattis till Molly från mig och matte!Efter en heldag med mycket väntan i bilen fick jag mig en välförtjänt bensträckare och lite träning i parken när vi kom hem. Oj vad höstlöven for! Skönt!Söndagen började tidigt med samling på klubben klockan åtta. Matte skulle hjälpa till i köket och agera funktionär på lydnadstävlingen. Jag hjälpte ju till så gott jag kunde med att ta hand om överblivna skinkbitar och köttbullar :-) På eftermiddagen cyklade vi hem för en stunds vila och lite mat innan det var dags att ses på klubben igen för lydnadsträning. Denna veckan var jag inte lika spattig som förra veckan och matte var stolt över mig. Matte tränar mycket på att få mig att sitta kvar helt stilla vid inkallning och liknande och det går riktigt bra nu! Jag har ju aldrig gillat när matte lämnar mig sådär, men nu har jag ju hajat att hon faktiskt inte överger mig för alltid...utan bara för ett par sekunder.

Både matte och jag har varit lite krassliga nu i början av veckan och varit hemma från arbete och dagis. Igår väckte jag matte genom att sätta mig och titta på henne på ungefär 2 cm avstånd och flåsa henne i ansiktet. När jag gör sådär så vet matte att jag menar att det är bråttom ut! Min mage har inte varit så snäll mot mig men har börjat bättra sig nu så efter dagis idag blir det träning med syster Enzo på Oxie Bk! Kul!

Händelserik helg!

Hejsan!

Helgen har varit jätterolig för mig! I lördags åkte jag och matte, precis som förra veckan, till skogen med syster Enzo och Pernilla. Jag och Enzo busade som vanligt och så fick vi gå varsitt spår! Det var jättekul och jag for fram som en liten plog bland höstlöven! Jag har så bråttom att jag knappt har tid att stanna och markera pinnar och leksaker som Pernilla lagt ut till mig i spåret. Nu får matte busa med spårpinnar med mig utanför spåret för att jag ska tycka det är lönt att stanna och ta upp dem..Men det ska inte vara något problem för att busa är jag inte dålig på :-)

Efter spårningen tog vi en runda längre in i skogen och jag och Enzo busade på som tokar i vanlig ordning..(eller oordning) :-) Vi stannade till vid en glänta och där körde vi lite uppletande. Både jag och Enzo tycker det är superkoj och blir så glada när vi hittar konstiga saker som våra mattar "tappat bort" i skogen. Det är inte varje dag man hittar tandborstar och halvätna mjukiskängurur i skogen inte! Efter allt jobb i skogen var vi riktigt trötta och snarkade gott resten av eftermiddagen och kvällen!
 
Såhär trött var jag efter en heldag i skogen..skönt att slappa i soffan med matte!Matte tog ett glas vin...och hon hälsar att hon lovar att hon inte bjudit mig..även om det ser ut så..haha

I söndags var det dags för lydnadträning med träningsgruppen för Birgitta. Jag hade hämtat mig rätt bra efter den hårda lördagen och hade mycket energi för träning. Har ju inte varit på klubben på ett tag nu så det är klart man är laddad. Alla hundar i gruppen verkade vimsiga och lite trotsiga igår av någon anledning..och jag är ju inte den som är sen att haka på något :-) Matte suckade rätt mycket åt mig emellanåt men blev superglad när jag fick för mig att jag skulle visa henne att jag faktiskt kan både 1:ans och appellens apportering! Jag har aldrig kommit och satt mig vid hennes sida utan att släppa apporten förut men jag fick ju göra något för att få henne på bättre humör..:-) Får se om jag bjuder på någon sådan uppvisning igen.. På onsdag ska vi i alla fall ta ett extra träningspass med Birgitta igen.

Spår och bus!

Hejsan!

Jag har varit i skogen och spårat! I helgen åkte matte och jag med Pernilla och Enzo ut i skogen för att spåra. Först fick vi springa av oss lite tillsammans och vi rusade runt som två kor på grönbete...Härligt att busa i naturen! Sedan lade matte och Pernilla ut spår till oss och medans spåren låg så busade vi vidare. Matte tyckte jag var jätteduktig när jag spårade. Jag har lite problem i början innan jag kommer igång och då blir jag lätt störd av ljud och saker som händer runt mig. När jag väl fått upp spåret så går det av bara farten! Till helgen ska vi ut hela gänget och spåra igen!


Vi har varit på brukshelg!

Hejsan!

Nu är vi tillbaka och har hämtat oss efter en mysig brukshelg i Ystad tillsammans med härliga boxerbusar och deras mattar! Första dagen tränade vi lydnad och fick visa lite hur långt vi kommit och så fick vi hjälp med de moment som behövde extra träning. Matte tyckte att jag skötte mig bra och även Lars, som var vår intstruktör tyckte att vi kommit en bra bit. Det som är min svaga sida är ju det med att ligga och sitta stilla. Jag gillar inte när matte bara går ifrån mig och då tramsar jag mig för att komma ur situationen, men Lars var envis och gav sig inte. Vi har fått i läxa att träna mycket på detta.

Lars gav sig inte i första taget..Efter lydnadsträningen begav vi oss ut i skogen för uppletande. Detta är ju verkligen min grej! Jag tycker det är hur kul som helst och far iväg som skjuten ur en kanon när matte släpper iväg mig. Matte tycker jag är jätteduktig för jag slutar aldrig att arbeta och ger mig inte vad som än händer...men oj vad trött jag blir. Det kommer bli mer uppletande för oss!

På söndagen var det dags för spår..skoj! Matte och jag är ju lite färskingar på denna biten men det visade sig gå hur bra som helst. Vi fick ett lite kortare och enklare spår och jag jobbade på som en tok. Var lite förvirrad i början, men kan väl skylla en del på mattes urkassa spårlina som fastnade och trasslade in sig precis överallt. När jag sedan slapp den så jobbade jag på som bara den. Lars tyckte jag var superduktig och vi fick tips om hur vi ska fortsätta vår spårträning. Lars sade även att den vore en skam om matte inte tävlar bruks med mig så nu får hon jobba på sina nerver så att vi kommer ut på tävling..Första spårträning blir med syster Enzo och Pernilla redan till helgen!

RSS 2.0