Träning och snart tävling!

Hej!

Igår var det dags för träning med lydnadsgruppen och jag och vovvarna promenerade ner till klubben efter jobbet. Nu börjar min och Chaplins första tävling närma sig och det känns i magen. Vi gick igenom alla momenten igår och han kan ju dem fint, men såhär i sista sekund så hittar jag en massa som jag borde finslipa på..Men som sagt, ger vi oss inte ut på tävlingsplanen snart så gör vi väl aldrig det så det får väl bli lite halvdant i början..huvudsaken är ju att vi har kul! Hade tävlingen varit på Lunds Bk så tror jag det hade gått fint, men nu är den ju i Veberöd och med alla människor, hundar och nya lukter så kan det gå precis hur som helst..haha!  Bella fick också träna igår och herregud vad hon är duktig! Efter att ha kämpat, bokstavligen talat, med blod svett och tårar för att få Chaplin till att överhuvudtaget ska kunna  vistas på klubben utan att få tuppjuck så måste jag säga att Bella är otroligt lätt och tillmötesgående! Ettans apportering har jag och Chaplin precis fått rätt på, trots att han tuggar en del, och Bella gjorde den klockrent igår efter första försöket..snacka om snopen matte!
Det rullar på här ...med Enzo i tankarna

Hejsan!

Hos oss rullar det på som vanligt med bus, lek och träning! I söndags var jag inne en runda på utställningen i Malmö och kikade på boxrarna. Jag var faktiskt duktig och handlade, för en gång skull, inte en massa onödiga grejer. Lite godsaker till vovvarna belv det dock. Efter utställningsbesöket gick jag och Bella en långpromenad tillsammans med ett par kompisar från klubben. Vi passade på att träna på inkallningen och det finns hopp om det för den lilla damen med propeller i rumpan och knäck i lurarna..haha! I går var det tillbaka till vardagen igen..suck! Egentligen skulle vi tränat tillsammans med bästa träningskompisarna, Pernilla och Molly, men Enzo blev akut dålig och fick åka in till djursjukhuset vid lunchtid..fy tusan! Sötaste Enzo är hängig och det värsta är att veterinären inte vet vad som kan vara fel med henne. Kan inte sluta tänka på henne och matte Pernillas otroliga oro och känsla av hjälplöshet..usch! Men den som träffat Enzo vet i alla fall att det är en envis ung dam och hon är inte den som ger sig i första taget, så detta fixar hon!

Hela lägenheten full med leksaker, men klart vi ska ha samma..roligare så ju!

Skönt med helg!

Hej!

Så skönt det är med helg! Känns som det var evigheter sedan jag var ledig! Förra helgen var jag ju på Boxerfullmäktige hela helgen och det blev minsann ingen sovmorgon då. Idag har jag och vovvarna verkligen tagit vara på vår lediga dag tillsammans. Stuppade i säng, eller soffan rättare sagt, tidigt igår kväll så dagen började redan klockan sex i morse då jag tog en rask promenad med två yrvakna hundar. Vi promenerade ner till hundrastgården i västra Lund där jag släppte vovvarna så att de fick busa av sig. Chaplin kan jag ha lös på de vanliga rundorna, men eftersom Bella har lite knäck i lurarna så vågar jag inte släppa henne så mycket förrän inkallningen sitter på henne. Imorgon, när jag kommit hem från utställningen i Malmö, ska jag och Bella ta en långpromenad tillsammans med Sofia, en tjej i vår brukslydnadsgrupp, och hennes tollare Xtra för att träna lite inkallning med långlina nere vid åkrarna. Det ska bli kul!

Lite miljöträning på Lunds gator har vi också haft idagVi ska ha kul!

Hej!

Solen tittar fram och hoppet om att våren är på väg har kommit! Helt otroligt vad väder och ljus kan påverka humöret. Den senaste tiden har det varit mycket och hela helgen var jag ju iväg på Boxerfullmäktige. För en stund fick jag dåligt samvete och aningen panik över tanken på att jag nu har två hundar som behöver min tid och uppmärksamhet. Chaplin och jag har ju alltid varit väldigt aktiva och rädslan för att han inte ska få det han behöver och att Bella inte skulle få den träning, närhet och tid jag vill ge henne höll på att göra mig knäpp i vintermörkret. Nu har jag i alla fall, mycket tack vare min härliga uppfödare och vänner, tagit mig samman och insett att jag faktiskt ger hundarna vad de behöver och lite till. Det är ju faktiskt inte så att Chaplin trillar ner och dör om han inte skulle få träna en dag och Bella är så nöjd bara hon får hänga med. Det här med hund är ju mitt största intresse och då är det ju meningen att man ska ha kul ihop..inte hänga upp sig på en massa som man borde. Så nu har jag bestämt mig för att det viktigaste är att jag och hundarna har kul. Chaplin tycker ju det är superkul att träna, precis som jag, så det kommer han få göra så mycket det går. Bella är ju inte van vid att bli tränad på samma sätt som Chaplin så hon mår inte dåligt om hon inte skulle få träna så mycket. Hon har fortfarande en hel del att upptäcka i våra omgivningar och tycker det är superkul bara hon får följa med. För henne kommer det inte bli mycket lydnadsträning den närmsta tiden. Snart är det ju dags för hennes första kull och allt vad det innebär, sen känner jag att det är viktigt att lägga det mesta krutet på Chaplins träning för tillfället. Kontakt , gå fint i koppel och inkallning kommer lille Bellisen i alla fall få träna på :-) Viktigast av allt , som sagt, är att vi alla tre mår bra och har kul!

Igår kväll släppte jag sötisarna lösa så att de fick busa och köra boxerrace. Såhär såg det ut i min säng när jag tänkte lägga mig...Tillbaka till vardagen..

I helgen har jag varit i Ånnaboda, utanför Örebro, och deltagit i Boxerklubbens LO-konferans och boxerfullmäktige. Det var jättekul att träffa nya och gamla ansikten i boxervärlden och helgen var mycket intressant och inspirerande. Men lång resa och ett fullspäckat schema gör ju att man känner sig lite sliten. Hundarna fick stanna hemma och har haft en superhelg på varsitt håll. Chaplin har varit hos min mamma och där känner han ju sig som hemma och blir behandlad som en prins. Han har fått sina dagliga långrundor på backarna, extra smaskig mat och så har han hjälp till lite i trädgården. Bella har varit hos min snälle granne och hållt honom sällskap under helgen. Det har blivit långrundor i parken och Melodifelstivalen med mys i soffan har jag fått rapporterat :-) Nu är vi tillbaka till vardagen igen och Bella är med mig på jobbet medan Chaplin är hemma och vaktar huset som han brukar. I eftermiddag blir det ett träningspass med honom. Det känns som det var evigheter sedan vi tränade nu..fast sist var ju faktiskt i torsdags, så det har ju inte gått så länge..Imorgon blir det lydnadskurs på klubben med båda vovvarna! Det ska bli kul! Pernilla och Mollan börjar också i vår grupp imorgon..nu tar boxermaffian över :-)

Chaplin är ju så väldigt förtjust i sin älskade boll..Såhär såg det ut på långpromenaden med dagmatte ( min mamma) när hans boll fastnat under ett nedfallet träd..lille snutten! Bilderna följer hans kamp med att rädda älsklingsbollen!


Hemmadag

Idag har jag inte arbetat utan varit hemma och myst med vovvarna. Vi har gått långpromenad och båda vovvarna har fått varsin träningsstund själva med mig. Chaplin är ju så van vid att träna nästa varje dag så han klättrar nästan på väggarna om han inte får någon uppgift att lösa. Han tyckte som vanligt det var superkul att träna! Bella har ju inte varit här i två veckor än så hon håller fortfarande på att landa, men jag ser framsteg hos henne varje dag! Vi har börjat jobba lite med kontakten och det går jättebra! Nu är vi nyss hemkomna efter kvällens långpromenad och jag sitter i soffan med två slagna hjältar i knät..myspys! Imorgon börjar jag och Chaplin en ny kurs, brukslydnad, tillsammans med Pernilla och Enzo. Det ska bli spännande!

Två laddade vovvar väntar på att matte ska öppna porten..Några träningsbilder från idag..Bella kan också sitta fint och hålla kontakten..

Hundig helg!

Hejsan!

Denna helg, liksom de flesta hos oss, har gått i hundnörderiets tecken :-) I lördags morse promenerade jag och vovvarna ner till klubben för en heldag med träning och pyssel i köket. Det hölls en utbildning i inlärning av lydnadsmoment för instruktörer, figuranter och tävlingsledare och meningen var att jag skulle hjälpa till att fixa mat i köket till deltagarna. Men vår lydnadsinstruktör, Birgitta, deltog i kursen och eftersom hon för tillfället saknar hund så lånade hon Chaplin för dagen. Detta ledde till att jag tillbringade mer tid på apellplan än i köket..inget mig emot! Chaplin var superduktig och vi fick flera nya och nyttiga tips! För Bella var det ju en hel del träning bara att vara med nere på klubben med alla hundar och människor och allt vad det innebar. Jag körde lite kontaktövningar i kanten av planen med henne bara. Båda vovvarna stupade i sin superbädd och snarkade ikapp så fort vi kommit innanför dörren framåt kvällen.

Idag var det upp med tuppen igen för att åka och spåra med Skabersjöligan. Denna gången följde min snälle granne med oss och jag övningskörde till Skabersjö. Ser ut som jag lyckats få min granne till en riktig hundnörd nu också :-) Han hängde med på alla spårrundor i regn och slask och sade inte ett pip..bara log när jag frågade om han var blöt eller trött. Igår kom han, som vanligt, ner till klubben och hälsade på och när han skulle ta upp lite hundgodis ur fickan till vovvarna trillade en bajspåse ut..haha! Det verkar vara kört för honom med nu :-)

Spårningen idag gick i alla fall bra. Chaplin fick, som sist, ett rakt spår med en pipleksak som slut. Liksom sist for han fram som skjuten ur en kanon i spåret och jag kom hoppandes efter! Denna gången lyckades jag dock behålla båda skorna på fötterna ..haha! Bella fick också ett rakt spår med en boll som slut. Hon spårade också fint, men verkar vara ganska lättstörd i spåret så det får vi tänka på till nästa gång. Snopet nog hade någon varit och pillat på vårt slut så bollen var borta när vi kom fram..Lite tråkigt för Bellisen så fixade det så bra..

Jesper var med och tog några bilder på oss..

Bella gör sig klar för att spåra!Bella och jag spårar i regnrusketHundig helg framför oss!

Hej!

Igår blev det övningskörning efter jobbet och båda vovvarna följde som vanligt med i bilen och höll koll på mig :-) Efter övningskörningen åkte vi hem till min mamma och sov där hela gänget. Oj vad kul Chaplin och Bella tyckte det var att komma dit. Bella blev helt salig över alla nya roliga leksaker hon hittade och det blev en hel del bus!

Bella myser med lilla Nasse..Chaplin var lite tuffare mot Nasse och drog så det knakade..Efter buset blev det kvällsmat och sötnosarna hjälptes åt att slicka upp det sistaNär det är dags för kvällspromenaden ska man sitta fint och vänta tills matte säger varsågodDet blir en riktig hundhelg denna helgen..som de flesta helger :-) Imorgon ska jag och vovvarna promenera ner till klubben för att hjälpa till med lite praktiska saker kring en utbildning som ska hållas där. Vi passar på att träffa Birgitta och träna lite också såklart! På söndag blir det spår med Skabersjöligan! Det ser vi fram emot!


Vardagen med två vovvar..

Hej!

Nu tror jag att jag börjat vänja mig vid vardagen med jobb och två boxerbusar och allt vad det innebär. Det blir en hel del logistik för att få det att gå runt :-) Igår var jag och Chapln och tränade lydnad på klubben med Pernilla och Enzo..kul som vanligt! Syskonen var laddade som alltid men skötte sig fint! Som tidigare så är det ju stadga vi tränar och fortfarande måste träna en hel del till på..sakta med säkert går det framåt! Bella blev passad av grannen som skämde bort henne med tonfisk tills Chaplin och jag var hemma från träningen. Idag är Bella med mig på jobbet och sköter sig som alltid helt otroligt bra! Chaplin får sig ännu en träning efter jobbet idag så att han får jobba av sig lite energi som samlats på under dagen.

Här sitter busarna i bädden. Chaplin gillade leksakerna Bella hade med sig!

Bilden är tagen med mobilen och det är svårt att få fina bilder utan lysande ögon, men denna får duga..
Måndag igen..

Hejsan!

Helgen har gått snabbt som vanligt och nu är det plötsligt måndag igen..suck! Bella har funnit sig till rätta jättefint hos mig och Chaplin! Visst är det en stor omställning med två hundar i huset helt plötsligt och bara konsten att hålla reda på två koppel på promenaden är ju ett helt företag innan man lärt sig..Men jag måste säga att jag kunde inte fått en gosigare, snällare och lättare hund än Bella. Helt otroligt. Bella är med mig idag på jobbet och hon är så trygg och lugn. Hon har legat och vilat på sin bädd hela dagen och lyfter knappt på ögonlocken när arbetskollegorna springer fram och tillbaka i korridoren...så skönt!

Bella ligger och sover medan jag jobbarChapln är hemma och "vaktar huset" idag och vår snälle granne ställer som vanligt upp och tar honom på en runda i parken!  I eftermiddag blir det en övningskörningsrunda med grannen och då hänger hundarna med och håller ställningarna..haha! De är så söta där de sitter och kollar ut genom fönstret. Till kvällen tänkte jag ge mig ut och träna lite lydnad med Chaplin så att vi inte tappar något nu när tävlingen börjar närma sig! 

Chapln och Bella har bänkat sig i soffan

RSS 2.0