Tävling

Då har jag och Bella varit på vår första lydnadstävling. Gick väl sådär, men med tanke på att det är första gången för henne på en plats med så mycket ståhej, att regnet öste ner och att mattes ben gick som trummpinnar så är jag väldigt nöjd ändå!

Platsliggning - 5 p - ösregn och hunden intill reste sig för att nosa framför Bella. Hon blev orolig och satte sig upp. Satt kvar och såg ut som hon fått en hink vatten över sig..haha, snuttan!

Tandvisning - 10 p - skötte sig fint

Linförighet - 5 p - Okoncentrerad och lite osäker. Det hjälpte ju inte att mattes ben gick som trummpinnar. Stackars Bella visste ju inte hur hon skulle reda ut det.

Läggande - 0 p - Bellas paradnummer egentligen. Här valde hon att köra ett sättande under gång istället.

Inkallande - 10 p - Full fräs till matte och fin ingång.

Ställande - 9 p - Snyggt ställande men satte sig på tävlingsledarens kommando istället för mitt.

Apportering - 8 p - Tuggade en hel del.

Hopp - 10 p - Riktigt fint :-)

Helhet - 7 p - Måste bara kolla vad domaren och tävlingsledaren är för typer :-)


Skam den som ger sig! Om två veckor är vi på det igen :-)
Höst!

Jaha, då var hösten här. Regn, rusk och mörker..usch! Varken jag eller vovvarna är mycket för kyla och regn, men vem är det egentligen? Mysigt på hösten när man kan kura ihop sig med två boxrar i soffan och dricka te medan regnet smattrar mot rutan och vinden viner.

Nu har träningen med Bella kommit igång på allvar och snart är det dags för vår första tävling. I söndags var vi med och tävlade i Boxercupen i Bjuv. Tänkte det skulle vara en bra träning inför tävling för både mig och Bella. Det gick riktigt bra. Vi vann till och med :-) Jag körde hem med ett stort leende. Extra kul var det såklart att vi vann, men det som verkligen gjorde mig glad var att jag kände att Bella tycker det är kul att tävla, älskar att jobba och håller ihop under en tävling på ett sätt jag inte tidigare haft erfarenhet av. Ni som känner mig vet hur mycket jag tränat och tränat med Chaplin och liksom ändå aldrig riktigt fått till det. Med Bella är det en helt annan känsla. Med henne gäller det verkligen att jag skärper till mig för fröken snappar minsann upp minsta lilla sak. Vet att den hunden kan komma långt med rätt förare, och jag tänker jobba för att vara den föraren!


RSS 2.0