Härlig träningshelg!

Jag, Pernilla, Anna och Åsa (och sju boxrar) firade valborg med en brukshelg i Skånes skogar. Vi har haft det hur bra som helst med precis lagom träningsväder, mycket bra träning, haft mycket hjälp av varandra och god mat, tillagad av Anna.

På lördagen spårade vi. Både Chaplin och Bella fick spår på kalhygge. Lite knepig terräng var det, både för spårläggare, vovvar och matte. På vissa ställen var det torrt och risigt och på andra ställen riktigt sankt. Båda vovvarna tog sina spår jättefint. De jobbade på som tusan och hade alla pinnar med hem. Den senaste tiden har Chapin inte direkt briljerat i spåret. Han har snurrat till det, sprungit som en yr höna och, om han haft tur, sprungit på en pinne. Men i lördags gick han superbra och jobbade på lugnt och systematiskt.

Tillbaka efter spåren körde vi uppletande. Även där förvånade Chaplin mig. Han, som annars kan fjanta sig rejält, jobbade superbra. Bella, även kallad " propeller-Gasella", for iväg som skjuten ur en kanon, yrade runt, fick upp ett spår för en stund och fick kallas in ett par gånger innan hon fick rätt på det.

Söndagen, idag, började vi med lydnad. Chaplin gick jättefint och nu börjar jag bli lite sugen på att kanske tävla med honom också framöver. Men först när jag och Bella kommit en bit har jag bestämt.

Efter lydnade fick alla vovvar köra ännu ett uppletande. Denna gången gick det super för både Bella och Chaplin. Härligt avslut på en härlig helg!

Nu ligger två vovvar och snarkar i min säng :-)Chaplin tycker det är kul med apport!Full fräs in på uppletandet!


RSS 2.0