Bus, lek och träning

Vi har varit långlediga i helgen och det har blivit en hel del promenerande för att få ihop steg till stegtävlingen på jobbet. Långpromenad med Bellisen och joggingtur med Chaplin. Vi har också, både i lördags och igår, träffat Pernilla med boxertjejer för lydnadsträning. Vi har bestämt oss för att jobba hårt med med grunderna i linförigheten med alla vovvarna nu. Linförigheten är ju inte rolig alls..tycker ingen av oss, varken mattar eller vovvar, men nu börjar vi om från början. Starter,halter, ingångar och kontakt tränas till förbannelse och bara när det är helt perfekt blir det belöning. Redan nu ser vi förändring!

Skinka är bästa belöningen! Här hjälper alla i huset matte att packa träningsväskan :-)en och annan brottningsmatch i gröngräset har busarna haft också..bus, lek och träning blir man törstig av..


Utställning och tävlingsfiasko..

Hej!

I lördags var jag på utställning med Bella i Hässleholm. Var lite orolig för att hon skulle få anmärkning för att hon var för smal. Fröken är nämligen väldigt petig med maten och det är minsann inte lätt att få henne att lägga på sig. Nu har hon i alla fall gått upp ett par kilo sedan hon kom och det är på rätt väg. Var även orolig att hon skulle börja fjanta och stresshoppa eller dra en massa i kopplet, men hon skötte sig jättefint tycker jag och domaren gillade henne för hon fick en 1:a i kv och blev 1:a i kk. Något CK kunde han inte ge för han ville ha mer bröstkorg på henne, och det kan jag hålla med om, men det är något som kommer tror jag. Om ett år kommer hon ha växt till sig och se helt annorlunda ut.  En trevlig utflykt hade vi i alla fall och träffade många trevliga boxrar med mattar/ hussar!

Bella laddar med ett tuggben innan det är dags för ringen..

I söndags tävlade jag och Chaplin..eller ja, en liten stund i alla fall :-) Det började liksom inte bra. På platsliggningen valde Chaplin att sätta sig upp och sitta helt stilla tills 3 sekunder innan tävlingsledaren bad oss gå tillbaka till hundarna..då gick han till matte...Suck! Det blev en nolla. Tandvisningen gick bra och han fick en tia. Där satt han som ett tänt ljus, vilket är mer än ovanligt, så det kan jag ju roa mig åt. När det var dags för linförighet så var jag laddad att försöka rädda det vi hade kvar..Chaplin däremot kunde inte bry sig mindre om vad jag ville och snusade, gluttade och fjantade sig hellre. Plötsligt fick han för sig att fotgående gör man på höger sida om matte gärna gluttande på allt annat än henne. Efter ett par katastrofala halter insåg jag ju att detta är definitivt en nolla och jag kände hur röken sakta kom ut ur öronen på mig så jag valde att bryta. Egentligen skulle jag kanske fortsatt och tagit det som en träning men det hade nog varit svårt för mig att inte ta tag i Chaplin när han betedde sig sådär och en arg matte på tävlingsplan ser inte så bra ut. Vi får helt enkelt träna på och hoppas på bättre framgång nästa gång!

I går började en stegräknartävling på mitt jobb och i potten ligger en 32-tums platt-tv. Gissa om jag kommer dra ut hundarna på onaturligt långa rundor de närmsta veckorna? Kursavslutning och utställning för tjejerna..

Igår hade vi avslutning på vår brukslydnadskurs på klubben. Tiden har gått så snabbt men vi har lärt oss otroligt mycket och fått en massa nyttiga tips. Igår skulle vi välja ut två till fyra moment att visa upp. Momenten bedömdes som på tävling. Jag hade ju, inte helt oväntat, förträngt att vi fått den här uppgiften och blev lite smått stressad när jag kom på det en timme innan kursen började. Det blev i alla fall inkallning, läggande under gång och hoppet för oss. Det gick super på både platsliggning, inkallning och läggande under gång och det var jag jättenöjd med! Hoppet däremot gick ju inte så bra, men vi har ju tränat återhopp så mycket inför lydnadsklass 1 så det var inte så konstigt att fjanten inte kopplade när jag ville han skulle hoppa ut. Det blev en del dubbelkommando där, sen satte Chaplin sig ju snett när han väl hoppat ut och då är man väl inte så dum så att man hoppar tillbaka när det är närmre att gå runt hindret..inte så lyckat. Jag är i alla fall supernöjd med gårdagens träning och hoppas vi båda håller samma form på söndag när det är dags för tävling!Mollan var också superduktig på träningen igår! Man kan ju inte förstå att tjejen bara är 11 månader så duktig som hon är!  Tjusig är hon också som ni ser på bilden! I morgon är det dags för utställning för Bella och Molly och vi får se om domaren gillar våra tjejer..kul med en utflykt tycker vi mattar i alla fall!Bellas Mh gick super!

Halloj!

I helgen har det, förutom en hel del övningskörning, blivit mycket hunderi som vanligt :-) I Lördags gjorde Bella sitt Mh och hon skötte sig jättefint! Det är minsann en liten tuff tjej som gömmer sig i den där lilla kroppen! Det kan man inte tro.. Som väntat så kampade hon som aldrig förr och jag såg ut som jag gått en rond med en enbuske när vi var klara..haha! Ville ju hålla uppe leken under skotten så det vara bara att ge järnet!

Nu är teorin fixad och uppkörning får jag göra igen i juni. Tyckte det gick hur bra som helst under körningen, men det tyckte tydligen inte inspektören..mumlade något om eco-driving och mitt sätt att växla..suck! Jaja, inte mycket att göra..bara på det igen :-) Bilen står och väntar på mig och jag  har en massa hundnördsaktiviteter som läger, Boxer-SM och utställningar inbokade till sommaren så i juni vill jag ha det gjort!

Igår kväll hade vi lydnadskurs på klubben. Har inte blivit så mycket träning den senaste veckan och Chaplin verkar ha varit inne i en knäck-i-lurarna-period så jag undrar ju hur det ska gå för oss på tävlingen på söndag. I går hade vi i alla fall träningstävling och till skillnad från förra gången så fick jag med mig busen och vi lyckades få ihop 155,5 poäng och ett fint tuggben som pris! Går det så bra på söndag är jag supernöjd!

Snart dags för Mh

Nu är vi tillbaks igen efter ett litet blogguppehåll. Det har varit full fräs här med hundträning, bus och promenixer med kompisarna. Förutom det är det dags för teoriprov och uppkörning för mig i dagarna så det har blivit lite panikpluggande nu sådär lagom i sista stund...jag verkar aldrig lära mig :-)

Lite bilder från en av helgens buspromenader!


I helgen är det dags för Bellas Mh. Det ska bli riktigt skoj att se hur det går. Behöver inte oroa mig för kampen i alla fall för där tar hon i som bara den. Får hoppas hon inte har omkull mig bara..för det har ju hänt..haha!

RSS 2.0