Träning

Igår tog vi en runda till Oxie brukshundklubb efter jobbet för att träna lite lydnad. Körde hela lydnad 1 med Chaplin och det gick jättebra. Går det bara så bra på tävlingsplanen så ska vi väl ta vårt förstapris. Som vanligt är det ju mattes nerver som ställer till det när det väl gäller. Bella fick träna vänstersvängar, apport med klicker och hoppet.

I morgon åker vi till Lunds brukshundklubb för att vara med och träna med brukslydnadsgruppen.Kontakten tränar vi såklart också på :-)

Skön helg!

De senaste två helgerna har jag jobbat så det har varit extra skönt med helg den här gången. Superfint väder har vi också haft! Det har blivit mycket pyssel hemma i lilla huset och i trädgården. Vovvarna har självklart hjälpt till på sitt sätt :-) I söndags åkte vi till skogen och spårade. Blev varsitt kort enkelt spår till vovvarna. Bella fick leksaker att snusa upp och Chaplin fick pinnar i sitt spår. Jag vet ju att det är krut i lilltjejen, men hjälp vilken fart hon hade i spåret. Hon brände på i full fart och matte fick snällt flyga efter. Tur att jag hade handskar kan jag säga! Hon fixade i alla fall spåret galant och vek inte av för en sekund. Duktig kicka! Chaplin fixade också sitt spår fint. Han är ju lite mer systematisk och kollar av och kör uteslutningsmetoden när han är osäker. Hans spår var lite knepigare. När han väl tagit upp det gick det av bara farten och han tog alla apporter. Efter spåren blev det såklart fritt boxerrace i skogen!

Bella har hittat sin leksak i skogenChaplin har fått upp sitt spårÄr det vår eller?

Nu är snön i alla fall borta men vågar man säga att det är vår än? Igår när jag körde hem från jobbet snöade det minsann! Vi har i alla fall kommit igång med träningen igen efter ett rätt långt uppehåll under vintern. Vi har anmält oss till lydnadstävling också för att ha en liten sporre under träningen. Blir jag och Chaplin som tävlar. Bella är jätteduktig men vi har en del att jobba på innan vi ger oss ut på planen. En sak är säker..lilla fröken behöver ordentligt med motion eller ett spår innan det ens är lönt att inta planen. Är hon inte redan lite trött så tar den där getingen som sticks i ändan ibland över och hon kör en snabbplogning av apellplanen innan hon fint sätter sig fot hos mig..haha! Vad gör man liksom? Vi tränar på!

Ibland blir det tokigt när man kastar leksak..En av dem hamnade på taket och den andra i vår björk. Men Chaplin är inte den som ger sig :-)
Boxerbus!

Nu är det långledigt! Så skönt! Här hemma i huset har det fixats och donats. Oj vad mycket det är att fixa med när man bor i hus. Snälla mamma har varit här ute och hjälpt mig med det ena och det andra. Vårblommor har planterats, löv har räfsats, fönster har putsats ( här är ju för tusan fönster överallt) och jag har gjort ett försök till att måla om en gammal stol jag hittade i växthuset. Det blev mindre lyckat kan jag meddela!

Igår, långfredag, åkte vi till Landskrona för att vara med på den årliga boxerträffen. Jättekul med så många boxerbusar och mattar och hussar. Tipsrunda, boxerrace och tokcup. Bella, även kallad, Bella Gasella, tog minsann hem förstapriset i boxerracet. Ja, hon kan springa den lilla räkan...Var mest aningen osäker på om det skulle bli åt rätt håll, men det visade sig ju gå fint :-)Chaplin fick vara med i Tokcupen och hans lott föll på att vara den vovve i laget som skulle apportera korv. APPORTERA korv???!! Den ska väl ändå ätas tänkte han och svalde den innan jag hann se att det var en korv..haha! Tokige vovven diskade därmed vårt lag.

Här sitter sötisen i långlina i trädgården och undrar vart tusan tuggbenet hans tagit vägen..Ja, vad säger man. Kan man annat än älska denna stora bebis?FRÅN OSS ALLA TILL ER ALLA, EN RIKTIGT GLAD PÅSK!!

RSS 2.0