Chaplin 5 år!Idag för fem år sedan föddes han. Han som kom att bli killen i mitt liv.  Oj, det har inte varit en "walk in the park" att uppfostra denna buse alla gånger. Listan kan göras lång på saker som fått sätta livet till under Chaplins uppväxt.

Här är i alla fall några saker jag kommer på såhär på rak arm:

En soffa - grävde ett stort hål i soffan så att stoppningen flög åt höger och vänster. Detta i protest mot att matte gått hemifrån.  

En gallerbur - Houdini, eller Chaplin som han även kallas, bröt sig ut ur sin gallerbur genom att trycka ner ena sidan.

2 skoställ - tar man med sig till mattes säng och gör sågspån av.

10-tal par skor - självklart tar man bara en sko av varje par. Man får ju inte vara dum ;-)

Minst 3 väckarklockor - gillar i och för sig inte heller dem.

2 mobilladdare - ligger dom bara där så får dom skylla sig själva.

En korgstol - mycket tuggvänlig enligt Chaplin.

En fjärrkontroll

Ett stort blomsterarrangemang från ett bröllop -
flisas sönder till konfetti och sprids i hela lägenheten. Självklart noga att det sprids ordentligt i sängen.

2 soffbord - mina fyrkantiga bord tyckte Chaplin såg mycket bättre ut runda så han tog saken i egna händer och gnagde av alla hörn.

En biabädd - skumgummi är ju nästan som tuggummi :-)

Sist men inte minst :

Min mammas lillfinger - alla tonårsboxrar vet ju att flygande löv är något av det skojigaste som finns. Ett ryck i kopplet och ett brutet lillfinger blev det för att att Chaplin inte skulle missa det där roliga lövet som flög förbi.

Detta är bara en mycket liten del av vad denna boxerkille haft för sig. Kan skriva en hel bok om jag ska ha med alla mer eller mindre pinsamma händelser vi hamnat i under Chaplins uppväxt.

Mycket blod, svett och tårar har det varit - bokstavligen talat.  Men denna kille har borrat sig in djupt i mitt hjärta och kommer för alltid att finnas där. Fördelarna med att ha fått lära känna honom kommer ändå alltid att väga tyngre.

Nu har Chaplin, trot eller ej, lugnat sig otroligt och tycker det bästa i livet är bollen, äta och att sova i mattes säng. Jag hoppas att vi får många fler härliga år tillsammans!


Årets första träning!

Ja, idag var det årets träningspremiär. Äntligen! Efter all snö, som i och för sig har varit rätt trevlig över julen, har det inte gått att träna något på ett bra tag. Detta har verkligen märkts på vovvarna, inte minst Bella. Raket i ändan är liksom bara förnamnet. Idag hade i alla fall Pernilla fixat ett fint ridhus här i närheten för lite inomhusträning.

Det märktes att vi haft uppehåll i träningen. Bella var superladdad och ville liksom att vi skulle göra allt, nu på direkten, fort som tusan och gärna tjugo gånger till när vi ändå var i farten..sötisen.

Linförigheten, som tidigare varit mindre snygg, funkade idag super! Nu ska vi jobba på att upprätthålla detta bara :-) När det gäller framförgåendet har poletten verkligen trillat ner. Föööre betyder numer rakt ut i snöret..duttig tjej. Ska bara jobba lite på att man inte behöver flyga iväg och ge både sig själv och matte en mindre whiplashskada på kuppen..haha!

När det gäller läggande och platsliggning kommer vi att få backa lite i träningen. Vet inte om det är minnet av frost och blött gräs mot en primadonnas mage eller rent fjanteri som fått damen att tycka att ligga kan man väl lika bra göra sådär på sniskan eller inte alls. Jaja, vi backar i träningen där och inom sinom tid ska vi ha tillbaka fina läggandet igen :-)

Bella är nu anmäld för start i appellen till våren. Ska bli så skoj!

Chaplin var, såklart ,också med och tränade idag. Dock på hans egna lilla vis, som oftast. Han började med att göra entré i ridhuset med svansen mellan benen, tätt tryckt mot mattes ben. Det tränades skallgivning där inne och sådant kan ju vara nästintill livsfarligt..haha! Mattes tuffing!

Blev lite linförighet med honom med. Detta moment har verkligen gått från värre än uruselt till riktigt tjusigt sedan jag la våra tävlingsplaner på is. Tänka sig vad mattes nerver kan smitta av sig. Även ställandet har blivit bättre. Från ett par steg vid varje ställande till möjligtvis ett steg någon enstaka gång. Killen är laddad han med :-)

Det vi måste jobba med, och alltid har behövt göra, är stadga och koncentration. Sitta still är väl när man håller sig på samma "plätt" , sen om man steppar lite eller vänder sig om åt alla vädersträck och kollar läget så är väl det inte så petigt, menar Chaplin. Jag är dock av annan åsikt. Jaja..träning på det då.

Kul var det i alla fall!


Gott Nytt Boxerår!

Gott Nytt År allihopa! Hua vilken vinter vi fått. Älskar den vita snön som lyser upp promenaderna och vovvarna blir ju som kalvar på grönbete när de får springa fritt över åkrarna och busa. Men mycket träning har det inte blivit. Bra med lite vila men nu känner vi alla att det räcker med vila och det får gärna bli barmark snart så att man kan komma igång på riktigt igen! Nästa vecka har vi hyrt ett ridhus för lite lydnadsträning. DET ser vi sååå fram emot! 2011 kommer bli ett bra tränings/tävlings-år, det känner jag på mig :-) Bella är laddad som aldrig förr ( kan ju iofs bero på all vila) och jag är supertaggad. Ska bli så kul!

Bella smaskar grisknorr!Förutom mat är bollen det allra allra viktigaste i Chaplins liv. Den släpper han inte ens när han sover..sötisen!


RSS 2.0