Årets första träning!

Ja, idag var det årets träningspremiär. Äntligen! Efter all snö, som i och för sig har varit rätt trevlig över julen, har det inte gått att träna något på ett bra tag. Detta har verkligen märkts på vovvarna, inte minst Bella. Raket i ändan är liksom bara förnamnet. Idag hade i alla fall Pernilla fixat ett fint ridhus här i närheten för lite inomhusträning.

Det märktes att vi haft uppehåll i träningen. Bella var superladdad och ville liksom att vi skulle göra allt, nu på direkten, fort som tusan och gärna tjugo gånger till när vi ändå var i farten..sötisen.

Linförigheten, som tidigare varit mindre snygg, funkade idag super! Nu ska vi jobba på att upprätthålla detta bara :-) När det gäller framförgåendet har poletten verkligen trillat ner. Föööre betyder numer rakt ut i snöret..duttig tjej. Ska bara jobba lite på att man inte behöver flyga iväg och ge både sig själv och matte en mindre whiplashskada på kuppen..haha!

När det gäller läggande och platsliggning kommer vi att få backa lite i träningen. Vet inte om det är minnet av frost och blött gräs mot en primadonnas mage eller rent fjanteri som fått damen att tycka att ligga kan man väl lika bra göra sådär på sniskan eller inte alls. Jaja, vi backar i träningen där och inom sinom tid ska vi ha tillbaka fina läggandet igen :-)

Bella är nu anmäld för start i appellen till våren. Ska bli så skoj!

Chaplin var, såklart ,också med och tränade idag. Dock på hans egna lilla vis, som oftast. Han började med att göra entré i ridhuset med svansen mellan benen, tätt tryckt mot mattes ben. Det tränades skallgivning där inne och sådant kan ju vara nästintill livsfarligt..haha! Mattes tuffing!

Blev lite linförighet med honom med. Detta moment har verkligen gått från värre än uruselt till riktigt tjusigt sedan jag la våra tävlingsplaner på is. Tänka sig vad mattes nerver kan smitta av sig. Även ställandet har blivit bättre. Från ett par steg vid varje ställande till möjligtvis ett steg någon enstaka gång. Killen är laddad han med :-)

Det vi måste jobba med, och alltid har behövt göra, är stadga och koncentration. Sitta still är väl när man håller sig på samma "plätt" , sen om man steppar lite eller vänder sig om åt alla vädersträck och kollar läget så är väl det inte så petigt, menar Chaplin. Jag är dock av annan åsikt. Jaja..träning på det då.

Kul var det i alla fall!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0