Bollar är livet ju..:-)

image81

image82

image84

Det är bara så att det finns faktiskt inget skojigare att leka med än bollar..och alla är skojiga, stora som små! Lite jobbigt att få med sig de allra största när det är dags att gå bara..

image85


Grillning på klubben och bus med polarna!

Hej hopp!

Det var ett tag sedan jag uppdaterade här men vi har varit igång en hel del matte och jag. I helgen har vi varit väldigt mycket på klubben. Vi hade stora fixaredagen där och matte hjälpte till att röja och städa. Jag satt mest och tittade på och njöt av solen med kompisen Costas :-) Efter städningen grillades det lamm, ryggbiff och annat mumsigt..och gissa vem som fick sig en ordentlig smakbit..:-) Mums!

Vi var där även på söndagen för träning med rallylydnadsgruppen och extra lydnadsträning med träningsgruppen för Birgitta. Det gick riktigt bra och jag och matte fick till och med gå fram och visa de andra i gruppen lite olika förflyttningar och att jag lärt mig backa så fint..oj vad stolt jag var..matte också för den delen.

Vi har också hunnit med en hel del bus och promenader med hundkompisarna :-)

Här är min kompis Ninja som är 8 månader. Han och jag kan busa tills vi stupar..det är bara sååå skoj att leka med Ninja!

image77

image78

Men klart man blir trött efter mycket spring och bus ändå..

image79

En av mina andra kompisar heter Moa och är 7 år. Hon är inte lika pigg på att busa och kan till och med bli lite småsur på mig och jag tramsar för mycket..Men jag tycker om henne ändå :-)

image80

Det går framåt med träningen..:-)

Hej hopp!

Här har det tränats! Igår träffade matte och jag vår instruktör, Birgitta, för ännu ett träningspass. Matte och Birgitta tycker att jag blir duktigare och duktigare för varje gång men vi har fortfarande mycket träning framför oss innan matte vågar sig på att tävla med mig. Jag kan egentligen alla moment mer eller mindre men det är mycket som ska finslipas. Igår tränade vi läggande under gång och jag slängde mig ner som matte lärt mig att jag ska göra..bara det att baken har en tendens att inte hänga med riktigt..Matte tycker det ser himla kul ut men vill inte jag ska halvligga med rumpan i vädret..tycker hon är petig..Jag slängde ju mig ner och rumpan lade sig också..bara det att det tog en sekund eller två extra. Sedan måste matte faktiskt träna på att gå ordentligt om hon vill att jag ska hänga med för hon har visst lite problem att hålla reda på sina fötter när hon ska svänga och göra helt om. Nu har hon i alla fall fått i läxa att "torrsimma" som Birgitta kallar det. Hon får träna på att gå ordentligt utan mig innan hon utsätter mig för sådana grejer igen..Det känns i alla fall tryggt!

Efter träningen tog vi en extra runda nere vid åkern och jag fick rusa runt i det höga gräset..mysigt!

image74

image75

image76

Soligt värre

Hejsan!

Fortfarande fint väder hos oss..Solen skiner men det är lite kallare än i helgen och förra veckan. Det passar mig fint för då orkar jag springa och busa mycket mer :-)

image69

image70

image71

Blir man trött och varm så får man vila sig på mattes ben i skuggan :-)

image73

Ikväll ska matte och jag träffa Birgitta för lydnadsträning. Matte och jag har inte hunnit träna så mycket sedan i måndags men det kommer bli skoj i alla fall!

Varm helg

Hej hopp!

De senaste dagarna har vi hittat på en massa skoj. I helgen var det underbart väder och på lördagen åkte matte, jag, mattes kompis med familj och deras vovve Zion till skogen för en mysig promenad. Det var ju varmt och soligt och då får man passa på att vara ute, men skogen passade bra för oss för det var lite mer skugga där och då orkar jag hänga med. Men en massa vatten måste jag ju ha. På kvällen tränade vi lite lydnad efter de tips vi fått av Birgitta. Det gick bra men jag var ju helt slut när matte var klar med mig..

image63

På söndagen var vi ute hela dagen. Vi började med att hänga med på den vanliga söndagspromenaden med hundkompisarna. Det var otroligt varmt och matte säger att jag saknar vett att ta det lugnt så tungan hängde nästan i marken och jag drack som en tok. Vi gick in på ett koloniområde och där fick jag och kompisarna duscha..så skönt!

Här är några bilder på mig och kompisen Castro, 4 år.

image64

image65

image66

Efter mycket bus i värmen blir man ju trött..

image67

Resten av söndagen spenderade matte och jag i parken tillsammans med några kompisar. Matte solade medan jag låg och vilade i skuggan med min boll.  Innan vi gick hem delade matte och jag på en glass..mums! Min kära boll har hängt med mig överallt denna helgen och även om jag var helt slut på väg hem från parken så skulle jag inte släppa den vad som än händer!

image68

Igår, måndag, var det dags för träning med Birgitta igen. Vi gick först en lång promenad så att jag fick snusa av mig lite innan vi satte igång med träningen. Jag hade ju vilat upp mig efter helgens äventyr och var superpigg på att busa..Det var ju bara det att det inte riktigt var det matte och Birgitta hade i tankarna..Hmm..matte och jag kom inte riktigt överrens i början för jag var virrig tyckte hon och då blir hon irriterad. Men när apporten kom fram bestämde jag mig för att skärpa mig för den är ju så himla kul! Matte blev superglad att jag fixade det så bra och det blev i alla fall ett bra slut på träningen för oss båda. I kväll ska matte och jag ner till klubben och träna vidare för på torsdag ska vi träna med Birgitta igen och då vill matte att jag sköter mig bättre..hmmm..

Bus och hårdträning..

God morgon!

Ännu en solig dag! Har varit ute på en liten morgonrunda och det är vad jag orkar just nu för igår körde matte hårt med mig...Mattes mamma och jag gick och mötte matte vid bussen när hon kom från jobbet på eftermiddagen. Hade jag vetat vilka äventyr som väntade efter det så hade jag nog sparat på krutet och inte busat så mycket i värmen. Jag fick i alla fall ett busfnatt och kutade runt på gräset med kopplet flaxande åt höger och vänster..

image60

image61

image62

Vi hann bara hem snabbt innan det var dags att träffa Birgitta, vår lydnadsinstruktör, för en lång promenad och lite träning. Vi gick ut mot åkrarna en bit och jag fick nosa och busa runt lite. Sedan stannade vi och tränade i rastgården dit dagmatte ofta gick med mig förra sommaren. Det var lite svårt för mig att förstå att det inte var bus som gällde där men det fick jag snart klart för mig. Oj vad Birgitta är petig med att jag ska sitta fint, inte snett och så ska man vara stilla också! Det är minsann inte lätt för en buskille som jag...Men jag är ju rätt så lättlärd och lärde mig snabbt att det lönar ju sig att vara duktig och lyda för då får man köttbullar och så får man busa med bollen! Birgitta kollade lite vad vi kunde och hur de olika momenten såg ut. Matte som tyckte jag var så duktig fick veta att vi har mycket att träna på. Nu har vi delat upp många moment i mindre delar för att träna varje del för sig. På måndag ska vi ses igen och fortsätta träningen med Birgitta. I helgen kan jag tänka mig att det blir en del träning då och sen ska matte och jag åka till Malmö och träffa Anna och min goldenkompis Bob. Det blir skoj!


Bus och träning!

Hejsan!

Det underbara vädret fortsätter och matte och jag har hittat på mycket skoj i solen. Långa promenader och träning och en massa bus såklart! Som min veterinär säger när jag kommer dit - Man är ju inte boxer för ingenting :-) Är man boxer måste man ju busa!

Har matte tur så fastnar jag på bilderna när jag busar..

image58

image59

Ikväll ska jag och matte gå kvällspromenad med vår lydnadsinstruktör från klubben, Birgitta. Det ska bli skoj! Det blir nog en del träning på rundan också. Antar att vi får visa upp lite vad vi tränat på sen sist. Jag tycker jättemycket om Birgitta. Hon är så snäll, go och glad, men sen är hon ju så fruktansvärt envis..Men matte säger det är bra och att det behövs med en buse som jag :-)


Smaska äpple i trädgården..då är sommaren på väg!

Hejsan!

Nu har matte fått fnatt! Hon har fått för sig att vi ska promenera hela vägen till dagmatte i ottan! Halv sex tyckte hon vi skulle vakna för att ta en rask morgonpromenad på en halvtimme genom hela stan..Jag tycker inte hon är klok! Jag som inte är hund förrän framåt lunch..då vill jag ut och springa, men innan dess räcker det med en snabbluftning och lite frukost för mig :-) Jag försökte i alla fal dra ut på det och låg och drog mig i soffan tills matte hotade med att gå ensam och lämna mig..då fick jag ju masa mig upp..

image57

Vilket otroligt sommarväder vi fått! Varmt och soligt och jag är ute och myser mest hela dagarna. Ett riktigt tecken på att sommaren är på väg är när jag får ligga ute på gräset i trädgården hos dagmatte och smaska på ett äpple..mums!

image54

image55

image56

Lägg märke till mina tjusiga tassar efter långpromenaden..men säg inget till matte för då kommer hon med vatten igen..huh!

Soliga dagar med mycket bus!

Hejsan!

Nu är jag tillbaka igen! Har haft fullt upp med bus och mys i det soliga vädret så därför har jag och matte inte skrivit här på några dagar. Matte har varit långledig och det gillar jag! Jag har fått hänga med henne på en massa skoj. Vi har gått långpromenader med kompisar, varit i parken och lekt och så har vi varit på klubben och hjälpt till på tävling. Ja, det var mest matte som hjälpte..men jag höll koll på läget! Sen har vi tränat lite också.

Här kommer några bilder från helgens äventyr..

image48

Jag leker ofta med kompisar..men det är sällan matte lyckas få med både mig och en kompis på bild för det går så fort när vi busar! Här leker jag med Leja som är en labradortjej på ett år...Jätteskoj!

image49

sen har jag såklart busat med pinnar!

image50

image51

Man blir trött när man busar så mycket i värmen..såhär lång tunga får jag då!

På långpromenaden i söndags passade jag på att ta mig ett dopp i dammen tillsammans med kompisen Alice, men det skulle jag inte ha gjort..Matte sa att jag luktade pyton efter det och det blev bad när jag kom hem..Usch!

image52

image53

RSS 2.0