Valborg!

Hejsan!

Idag är det valborg och matte jobbar bara halvdag så hon kommer hem snart! Under tiden har jag och dagmatte varit på backarna och busat!

image45

image46

Igår var en hård dag för mig. Matte drog mig runt halva stan kändes det som och när jag trodde hon var klar så bar det av till klubben. Blev inte så mycket träning men lite platsliggande och så tränade vi hoppet! Gillar hoppet men igår slog jag i för första gången när jag hoppade och då var jag inte tuff ska jag säga..usch så rädd jag blev! Men med övertalning av matte gjorde jag om det igen så nu är jag inte rädd för hindret mer :-)

image47

Resten av dagen blir i alla fall en lugn dag. Vi bor ju precis vid Stadsparken i Lund och där är det som ett slagfält på Valborg. Läskigt med berusade och skrikiga människor tycker både matte och jag så vi håller oss inne och myser i soffan istället :-) Springer ut och kissar snabbt bara :-)

Promenad och gosedjur

De senaste dagarna har det inte hänt så mycket för min matte har varit lite krasslig. I söndags var vi ju på klubben på träning som vanligt i alla fall och det gick bra. Jag kan ju inte hjälpa att jag har en massa vårkänslor som far runt i mig men jag tyckte ändå jag skötte mig fint. Tog en liten extra avstickare på inkallningen bara..var tvungen att sträcka på benen. Men kom och satte mig fint sen :-) Kanske ligger i släkten för jag hörde att min halvsyster Enzo fått ett liknande fnatt på inkallningen för ett par veckor sen :-) Men vi kommer ju in fint sen så jag tycker inte det är så mycket att klaga på..

Vi har varit ute och promenerat en hel del i det fina vädret också så klart!

image39

image40

När matte har vilat har jag sysselsatt mig med att "döda" mina gosedjur!

image41

image42

Skyller på att det är kompisen Lingo som lärt mig ;-)

image44

Träning i vårsolen!

Hejsan!

Igår på kvällen tog matte och jag ett träningspass och visade upp lite av vad vi lärt oss för mattes mamma som fick vara fotograf. Jag vet inte riktigt varför men jag hade liksom myror i hela kroppen hela dagen igår. Fick inte nog av något och ville mest busa hela tiden. Man får ju en massa energi när man känner att våren är här! Träningen gick i alla fall helt ok enligt matte fast hon mumlade att jag var lite vimsig och okoncentrerad..jaja, jag tyckte jag skötte mig fint i alla fall :-)

image32

Tycker faktiskt det är matte som är okoncentrerad..

image33

Lite tjatig också..måste hålla mig precis där hon vill..

image34

ligga stilla när hon säger det..

image36

sitta stilla fast jag har myror i baken..

image35

och komma som ett skott när hon kallar..

image37

sen ska man gå fint också...

image38

sköter jag mig blir matte glad och det blir hopp och lek!



Mysiga dagar!

De senaste dagarna har vi passat på att njuta av det mysiga vädret med promenader och bollbus!

image28

image29

image30

image31

Solig dag!

Halloj!

Ännu en solig dag! I eftermiddag bär det av till klubben igen. Matte ska hjälpa till och fixa lite i köket och så ska vi fortsätta träna på platsliggning och läggande under gång. Nu när matte är på jobbet ska jag och dagmatte passa på att njuta av det fina vädret!

image27

Härlig helg!

Hejsan!

I helgen har det varit underbart väder och jag och matte har passat på att hitta på en massa skoj ute. I lördags morse gick vi och mötte mattes mamma som varit på loppis. När jag fick syn på henne blev jag såhär glad...Det var med nöd och näppe jag fastnade på bilden för det gick så snabbt..

image23

Vi tog en runda i parken på vägen hem och i en buske hittade jag en skojig boll. Den var inte rund länge för jag punkterade den i min vilda lek. Men oj så skoj det var!

image25

På eftermiddagen cyklade jag och matte ner till dammarna och jag fick springa runt och tramsa. Sedan cyklade vi till klubben och tränade en stund. Jag var ju rätt trött efter allt busande så jag skötte mig riktigt bra. När matte gick för att fylla på vatten passade jag på att hoppa upp på prispallen och utse mig själv till vinnare..tyckte det räckte med träning för den gången

image24

På söndagen gick vi på vår vanliga långpromenad med kompisarna i området. Vi var åtta busiga vovvar denna gången. Jag gillar ju inte vatten så mycket, men lera och gegga har jag inget emot så jag såg mer ut som en trubbnosad svart labrador när jag busat klart. Eftersom vi skulle direkt till Stadsparkscafet för att fika med mattes pappa så drog matte mig till klubben för en snabbtvätt. Det var inte alls kul..men hade jag inte fått en dusch där så hade jag ju ändå fått det när jag kommit hem..

image26

Våren kanske är på väg ändå..:-)

image22

Ett tydligt vårtecken för mig är när jag får börja ligga i trädgården hos dagmatte och äta äpple efter promenaden medan hon pysslar i rabatterna. Erbjuder ofta min hjälp med trädgårdsarbetet men av  någon anledning så vill hon inte ha hjälp med grävning i rabatten..:-)

Godmorgon..




image21

Finns inget som slår att få ligga under täcket i mattes säng :-)





Träning och bollbus

image17

Hej!

Nu har matte och jag kommit igång ordentligt med träningen. Vi var nere på klubben igår igen och tränade en hel del. Matte testade mig ordentlig och tränade platsliggning med mig precis intill agilityträningen. Hmm..att ligga stilla så länge med en massa andra vovvar som skuttar runt precis intill är ju inte det lättaste men jag höll mig från att springa och göra dem sällskap för jag vet ju hur glad matte blir när jag fixar att ligga still...Sen får jag ju godis också :-)
Matte jobbar som vanligt på dagarna och då är jag hos dagmatte och myser. Igår gick vi en lång promenad ut mot Stångby och jag hade bollen med mig. Vi träffade en rottweilervalp på sex månader som jag fick busa med. Han var lika stor som jag men han var ju yngre så min boll fick han inte :-)

image18

Händelserik helg!

image15


Hejsan!

Har varit en tuff helg för både mig och matte. I fredags stannade matte kvar på personalfest efter jobbet och jag fick stanna kvar hos dagmatte. På lördagsmorgonen "följde" dagmatte mig hem till matte igen. Jag var pigg och utvilad men det visade sig att matte inte var riktigt lika pigg efter en lång natts festande. Jag försökte så gott jag kunde att dra upp henne. Buffa, pussas och dra i täcket...men det gick inte så bra så jag bestämde mig rätt snabbt för att ge upp och göra henne sällskap under täcket istället. Framåt lunch började matte bli människa igen och då tog vi en lång cyckeltur ner till åkrarna vid dammarna så att jag kunde sprätta av mig. Någon träning blev det inte..:-(  Kvällen tillbringade vi ihopkrupna i soffan tillsammans framför TV:n.
På söndagen hände det desto mer..Vi började dagen med att följa med på den stående söndagspromenaden med hundkompisarna i området. Vi var ett litet lagom gäng på sex hundar denna gången. Det var jag, Alice (border collieblandnig), Egon ( Jack Russel ), Meja ( Lapphund ), Lingo ( Jack Russel ) och Freja ( Golden Retriever ). Vi gick ner till ån och sprang över åkrarna där som vanligt. Jätteskoj var det! Lingo och jag är ju lika tokiga i bollar och andra leksaker men jag är lite smårädd för honom för han blir så sur när jag vill "dela" boll med honom. Han sprang runt med en tennisboll och retades hela tiden. Taskigt! Men när han märkte att Alice hade en pipleksak blev det mer intressant och han släppte bollen för att leka med den istället. Gissa vem som passade på att sno bollen då!! Oj vad jag sprätte runt med min boll...tills den rullade ner i vattnet! Jag är ju som sagt inte allt för förtjust i vatten så detta var inte alls kul! Jag fick ju bara stå där och se min älskade boll flyta iväg..och kunde inget göra :-(

image16

Efter långpromenaden vilade jag och matte upp oss en stund för att sedan cykla ner till klubben. Jag bestämde mig för att impa på matte, instruktörerna och de andra i gruppen genom att sköta mig som jag aldrig gjort förr. Matte blev ju alldeles tårögd. Vi gick fortsättningsbanan i rallylydnad en gång och det gick finfint. Sedan gick vi till träningsgruppen och tränade lydnad resten av tiden. Jag har ju faktiskt lyssnat och varit med innan, men inte riktigt "haft tid" att visa vad jag kunde. Idag bestämde jag mig för att samarbeta med matte och oj så kul vi hade ihop!

Helgen närmar sig..:-)



image13

Hejsan!

Som vanligt inget kul att stiga upp i ottan med matte...jag är ju så morgontrött. Jag brukar vänta tills matte är helt klar och påklädd innan jag visar livstecken..allt för att slippa stiga upp i onödan. Igår var jag på långpromenad med dagmatte på backarna. Där brukar vara rätt mycket andra hundar men jag fick ändå springa lös lite. Och så fick jag leta godis :-) Det är ju så skoj!



image14


På kvällen var jag hemma med matte, förutom när hon gick till frisören, då vaktade jag huset. Passade på att möblera lite medan hon var borta, men av någon anledning så var det inte så uppskattat. Kan inte förstå det..ville ju bara hjälpa till liksom. Jag bäddade om i soffan och så hade jag så tråkigt så jag roade mig med att sprida ut bomullspads lite här och var. Matte var inte så glad för det men kunde ju inget annat göra än att skratta åt det för jag är ju sååå söt :-) Snart är det helg och då blir det rallylydnad som vanligt. Hoppas även på en riktigt lång skogspromenad med bästisen Zack!



Trött boxerkille



image11

Hejsan!
Matte tjatar så mycket om att hålla mig i fin form eftersom jag är väldigt glad i mat och har lätt att lägga på mig lite så igår drog hon ut mig på en lång rask kvällspromenad. Vi gick ner till Folkparken och där fick jag köra lite uppletande som belöning för att jag orkat hänga på i mattes tempo. Det var skoj! Men roligast var ändå att jaga kaninen jag fick syn på när jag var klar med övningarna. Matte röt till men jag hörde ju så dåligt för jag fick ju knäck i lurarna helt plötsligt...men jag vet att man inte ska jag kaniner så jag skrämde bara iväg den en bit :-) Matte glömde det ändå rätt snabbt när jag kom lunkande tillbaka med örat på sne, bollen i munnen och med det skamligaste uttrycket jag kunde få till... I morse var jag i alla fall himla trött och inte alls pigg på att stiga upp kl 06.00. På bussen till dagmatte somnade jag och det första jag gjorde när jag var framme var att slänga min på puffen, sträcka ut tungan och börja snarka...skönt! Men jag var ju tvungen att kolla in matte när hon sprang iväg till bussen igen...



image12


Jag börjar gilla vatten..

image10


Hejsan!

Nu har jag börjat hämta mig från helgens äventyr med bus och lek i Göteborg. Måndagen blev en riktig slappdag med vanliga promenader och mycket vilande hos dagmatte. På kvällen gjorde jag och matte mest ingenting. Men igår, tisdag, var det igång igen. Matte och jag cyklade ner till klubben för att hjälpa till med lite av varje. Vi tog en extra runda ner till Höje å på vägen dit och där fick jag sprätta av mig! Så härligt att sträcka på benen! Tidigare har jag inte alls gillat vatten..till och med varit lite rädd för vatten, men nu när jag märkt att alla mina kompisar överlever ett dopp i ån så har jag blivit tuffare. Jag slaftsar numera gärna omkring i vattenbrynet..extra mysigt om det är massa gegga så att jag kan glädja matte med att skita ner mig så mycket som möjligt :-)

På klubben stod matte mest i köket och pysslade och jag fick roa mig med att hålla koll på vovvar, mattar och hussar som kom och gick. Innan vi cyklade hem igen envisades matte med att träna platsliggning med mig...i regnet! Usch..vem vill ligga still i slaskigt gräs liksom?

Bus i Göteborg..




image7


I helgen har vi varit uppe i Göteborg för att hälsa på David och hans Dogue de Bordeauxtjej Astrid. Det var jättekul! Resan upp gick ganska bra, fast jag tyckte det var lite läskigt. Satt en stor hund och blängde på mig och så skällde han ibland. Massa konstiga ljud och så skakade hela golvet, men efter en stund lugnade jag ner mig och just som jag drömde som bäst så väckte matte mig för avstigning.

Väl framme hos David och Astrid tog vi en runda ut på ängen så att jag och Astrid kunde få lära känna varandra. Vi fick springa lösa och bekanta oss. Astrid är en go tjej som precis som jag gillar att springa och busa...fast kanske inte fullt så häftigt och lika länge..:-) När hon tyckte jag blev lite för tramsig sa hon till mig så då fick man ta det lugnt ett tag... Jag lärde mig rätt snart att det var bäst att lyssna på henne.

På lördagsmorgonen tog vi en jättelång promenad i skogen en bit utanför Göteborg. Matte och David räknade ut att de gått lite över 2 mil! Hur långt jag och Astrid sprang vet bara gudarna...Vi sprang upp för kullar, ner för kullarTrötta var vi när vi kom hem i alla fall! Sedan snarkade vi ikapp resten av dagen och kvällen :-)



image5

Välkommen till Bloggen om mig och mina upptåg!

image4


Nu har även jag bestämt mig för att blogga om mitt liv och vad jag, matte och mina kompisar hittar på! Jag vet ju att min bror Chuck har en blogg där han berättar om allt skoj han hittar på ...det verkar kul så det testar vi med!

Jag heter Chaplin och är en busig boxerpojke på 2 år. Det roligiaste som finns är att leka! Det kan man göra dygnet runt..om man bara hade fått. Helst busar jag med matte eller med någon av mina hundkompisar. Favoriterna är Zack ( Vit herdehund) och Bob ( Golden Retriever ).

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0