Chaplin har fått en kompis!

Hejsan!

Igår flyttade Bella in till oss. En underbar boxertik på 15 mån. Bella har varit med om mycket under sina 15 månader och har fått byta matte och husse på grund av sjukdom och dödsfall. Nu hamnade hon i alla fall hos oss och vi är superglada för det! Chaplin och Bella har kommit jättebra överrens, inte något gruff över huvudtaget och de trivs ihop som att de kännt varandra i ett tidigare liv. Busarna har ätit, tuggat ben, busat och sovit ihop som syskon! Jätteskönt! Bella kommer att få vänja sig vid sitt nya liv i sin takt, lära sig vilka regler som gäller här och bara vara den första tiden. En hel del miljöträning kommer det ju bli. Sedan är tanken att jag ska börja med lydanden även med Bella. Chaplin och jag har ju kommit en bra bit med lydnaden nu och i vår ger vi oss ut på tävlingsturné och testar på att tävla. Det ska bli skoj!


Träning...och snart tävling!

Hej!

Nu har lydnadskursen satt igång igen för våren! Kul att komma igång och träna med gruppen igen. Som alltid så är det mycket som ska checkas av innan koncentrationen faller på plats första gången man träffar gänget efter ett längre uppehåll! Nya medlemmar i gruppen ska snusas igenom och gamla träningspolare måste kollas. Sen ska man ju sitta stilla en stund innan själva kursen sätter igång...inte populärt! När vi kommer till klubben vill jag ut på planen och träna direkt! Inget tjafs..bara träna! När vi väl kom igång så gick träningen super och matte tyckte att jag skötte mig fint. Det vi alltid har haft problem med är stadgan. Det är bara att träna och träna på det och det blir faktiskt bättre :-) På platsliggningen låg jag faktiskt kvar trots att båda hundarna bredvid mig reste sig! Dock pep jag ju..som vanligt. Vi har kommit igång med många av 2:ans moment nu och just nu tränar vi på fjärrdirigeringen..det är kul!

Nu har matte äntligen fått tummen ur och anmält oss till vår allra första tävling! Det ska bli spännande för det kan gå precis hur som helst..haha! Men ger vi oss inte ut på planen snart så gör vi väl det aldrig så det är dags! Håller matte bara rätt på sina armar och ben ( och nerver) så kommer det nog gå finfint :-)

Några mysbilder som dagmatte tagit på mig när jag letar godsaker på långpromenaden :-)


Härlig helg!

Hej!

Har haft en supermysig helg i vintervädret! I går åkte matte och jag till Pernilla och boxertjejerna i Skabersjö för lite spårning. Vi testade på en ny metod som Pernilla läst om i en superbra hundbok. Metoden visade sig vara helt perfekt för mig och Mollan som fattade galoppen direkt och flög fram som snöplogar i i spåret! Det var ju superkul! Jag var till och med så het på gröten att matte knappt hann med och fick halvhoppa på ett ben efter mig för att hon nästan tappade ena skon i farten. Pernilla fick sig en mindre fläskläpp av en gren som piskade till henne i ansiktet när Molly for fram i sitt spår! Här går det undan och ska våra mattar hänga med så får de minsann tåla lite skråmor..haha! Enzo är ju veteranen när det gäller spår så hon fick en betydligt längre och mer avancerat spår som hon klarade superfint trots tjockt snötäcke.

Det blev ytterligare ett spår var för oss "gröngölingar" och såklart en hel del bus i snön!Enzo med sin älskade pipgris efter ett lyckat spårJag är inte blyg och drar mig inte för att låna tjejernas leksakerSyns det att matte aldrig tejpat mina öron?
Finns inget dåligt väder..

Hej!

Vi trotsade vädret igår och cyklade ner till klubben för ett träningspass i snöyran med  boxerkompisarna Enzo och Molly! Som tur var hann vi med att träna inna det värsta ovädret drog in. Värre var det att cykla hem i snöblåsten, men efter många om och men fixade vi det också! Kvällen tillbringades i nerbäddade i soffan..mysigt! Nu ligger det ordentligt med snö så idag hoppar vi träningen och ägnar oss åt snöbus istället!

Träningsbilder från gårdagens träning.Pernilla och Enzo tränar fritt följ i blåstenHoppas vädret lättar till helgen för då ska "boxermaffian" ut och spåra!


Nu vill vi ha vår!

Hejsan!

Har vait fullt upp denna helgen också! I lördags blev det långpromenad och träning som vanligt. Vi kämpar på med att träna stagda, stadga och åter stadga..och det går framåt! I söndags var vi iväg från morgon till eftermiddag för att träffa boxerkompisar i Hörby på Slo:s årsmöte. Kul att springa fritt och sprätta i snön på den plats där jag en gång gjorde mitt MH! Lite träning hann vi med på kvällsrundan även på söndagen. I går var det måndag igen och både matte och jag var väl måttligt roade när klockan ringde kvart över fem..suck! Vi tittade på varandra där vi låg i sängen, under täcket, med huvudet på varsin kudde och bestämde oss rätt snabbt för att vi behövde lite sovmorgon..och så blev det! Jag var inte det minsta avundsjuk på matte när hon gav sig iväg i kylan för att åka till jobbet två timmar senare... Efter jobbet cyklade matte och jag ner till Värpinge by och gick en långpromenad längs med åkrarna. Det var skoj! Blev ingen träning igår för matte hade annat att pyssla med och tyckte att långpromenade fick räcka, men idag när matte kommer hem ska vi cykla ner till klubben för lite träning med Pernilla och Enzo! Nu har det ju varnats för snöoväder i Skåne framåt kvällen så med vår vanliga tur så hamnar vi mitt kaoset..haha! Men de säger ju att det inte finns något dålig väder, utan bara dåliga kläder så det är bara att bulta på sig en massa kläder och ge sig ut om man är en sådan envis hundnörd som matte..hihi Inget snöoväder hindrar oss från att träna inte!

Längtar till våren..då kan man mysa i parken!

Helgträning igen!

Hejsan!

Denna veckan har gått snabbt och helgen är på väg igen! Förra helgen hade vi en riktig träningshelg med roligaste träningskompisarna Pernilla, Enzo och polishunden Molly..:-) Även i tisdags kväll träffades vi hela boxerligan och tränade på Lunds Bk. Förutom det har det inte blivit så mycket träning i veckan utan mest promenader, mys och bus. Men imorgon blir det nog en runda ner till klubben för lite träning igen och på söndag följer jag med matte till Hörby Bk för boxerklubbens årsmöte och då blir det lite träning med mina boxerpolare. Både matte och jag ser fram emot att testa på tävlingsplanen till våren!

Står fint på långpromenaden med dagmatte..
Träningshelg!

Hejsan!

Vi har haft en riktig träningshelg med lydnadsträning på klubben tillsammans med Pernilla, Enzo och Molly både lördag och söndag! Jättekul har vi haft trots isande vinterkyla och snöblåst. Det märks att matte och Pernilla menar allvar med träningen för nu får man minsann jobba :-) Inget tjafts eller boxerbus på appellplan får man pyssla med heller fick både jag och syrran veta i helgen..suck! Tur att det är så kul att träna iaf :-) Förutom träningen så har det mest blivit mys i soffan och lite bilåkning i helgen. Och så har jag hittat en ny kompis i parken..En goldenflicka som heter Kajsa och är lika busglad som jag! En vilodag får jag ..och imorgon bär det av till klubben igen efter mattes jobb!

Passar på att vila upp mig i dagmattes säng!


RSS 2.0