Solig dag!

Hundig dag som vanligt idag :-) Efter morgonpromenad och en runda på loppisen vid Södra Esplanaden gav jag och Chaplin oss ut på en promenad för lite träning. Det blev som vanligt mycket knagglande av fotgående, stadga och kontakt. Vi står liksom och trampar på ett och samma ställe när det gäller linförigheten känns det som..men, men det lossnar nog snart! Lite korvletning i höga gräset hann vi också med innan det var dags att gå hem och för mig att byta vovve. Bella och jag tog en långpromenad tillsammans med Sofia och Xtra. Vi gick bort till en superstor hundrasthage vid Värpinge för bus och lek i det härliga vädret. Gick även genom Rinnebäcksravinen så att hundarna fick plaska lite. På vägen hem, tre timmar senare, var vovvarna inte lika tuffa och lunkade fint i sina koppel.

Brottningsmatch i sommarsolen..Så här fint kunde sötnosarna ligga och posa för fotografering..Man blir törstig av att sprätta runt i solen och vattnet tog snabbt slut. När jag gick iväg för vattenpåfyllning blev Bella mycket orolig och stod och kikade efter mig hela tiden..sötnosen!Ett dopp i bäckenHemma efter promenaden kände jag att Chaplin också behövde få komma ut och springa lite så det blev en cykelrunda med honom. Det har snarkats en hel del här i soffan ikväll :-) Båda hundarna behöver nog sin skönhetssömn för imorgon blir det träning på klubben med Pernilla, Sofia, Karin och alla hundar det innebär :-)


Hoppas på en solig helg!

Nu är helgen snart här och det har utlovats härligt väder! Det hoppas vi verkligen på för vi har många aktiviteter inbokade. Långpromenad med Sofia och tollartiken Xtra, träning på klubben och träning med boxerkompisarna! Igår blev det ingen brukslydnadskurs för oss för jag hade huvudvärk och kände mig inte så bra. Tur att man har en så supersnäll granne som erbjuder sig att ta en runda med Bella på kvällen :-) Bella fick sin runda på en timme och under tiden tränade jag och Chaplin på ingångar och position i vardagsrummet med hjälp av klicker. Klickern får man passa på att använda när Bella inte är hemma. För ett par dagar sedan ( för övrigt samma dag som Chaplins och min tokiga träning på klubben!) tänkte jag introducera klickern för lilla Bellisen. Det blev en upplevelse må jag säga! Min tanke var ju att jag skulle börja med att få henne att förknippa ljudet med godis och belöning. Jag klickade..och Bella for runt, gruffade, tittade upp i luften, ner i marken, åt höger och åt vänster och kunde inte fatta vart det där skumma ljudet kom ifrån! Något godis hade hon minsann inte tid att ta..hon hade ju fullt upp att vakta oss för det där konstiga klickandet som verkade förfölja oss..sötisen! Vi får ta det där med klickern i lugn och ro hemma framöver istället. Än så länge fungerar träningen ju bra med godis och kampleksak :-)

Ser fram emot en långpromenad med busarna i eftermiddag!Hoppas ni alla får en skön helg!

Snurrig träning

Hejsan!

Här rullar det på som vanligt med promenader och träning mest hela tiden. Det har inte hänt så mycket annars. Jo, Bella har ju kommit med på MH i maj. Det ska bli spännande att se! Hon har en kamp som inte är av denna världen så där behöver man inte oroa sig i alla fall. Ska bli intressant! Jag har även anmält henne till utställingen i Hässleholm den 16:e maj. Nu blir det till att träna på att springa och och stå fint tills dess. Dagen efter, den 17:e maj (på syster Enzos födelsedag) , tävlar jag och Chaplin i lydnad i Lund. Hoppas det går lite bättre denna gången! Vi hade träningstävling på lydnadsträningen igår och det gick inget bra alls..Tror att Chaplin kände av att jag var trött, hungring och inte alls på träningshumör. Han blir liksom sådär mattig och fjantig då. Han smög efter mig när jag satte honom på inkallningen för det är ju läskigt att sitta själv när matte är sådär konstig..bäst att hänga med henne då ju. Hoppet fixade han finfint som vanligt  men istället för att komma in och sätta sig hos mig tog han sig titt på omgivningarna..suck! Apporten tog han också bra som vanligt...liggande! När fick han för sig att lägga sig med apporten i munnen? Jaja..vissa dagar blir det sådär knäppt :-) Vi tar nya tag imorgon på brukslydnadskursen!

Träning mest hela tiden här :-)

Ja, det har blivit en hel del träning den sista tiden. Man får ju passa på när man har är ledig och har tid. Igår började dagen med en lång promenad ner till åkrarna vid Värpinge. Så tidigt på morgonen kan man vara säker på att man är ensam där nere så jag släppte båda vovvarna så att de fick sträcka ut ordentligt..och hej vad det går när de är igång :-)! Vid lunch promenerade jag och Bella ner till klubben för lite träning med Sofia och Pernilla med vovvar. Det gick jättebra med Bella även denna gången. Nu behöver jag inte ha koppel på henne alls på klubben även om där är andra ekipage som tränar vid sidan om..jätteskönt! Jag kan till och med säga åt henne att lägga sig och ligga kvar mellan momenten medan jag går och pratar med träningskompisarna eller hjälper någon annan och hon är så duktig och ligger bara där och tittar! Vi tränar mest kontakt och inkallning, sen har vi börjat lite smått på fotgåendet. Platsliggning gör vi också varje gång vi tränar. Igår provade vi på hoppet och det tycker Bella är skoj så det blir nog inga problem!
Hemma från klubben igen så var det Chaplins tur för träning. Vi gick bort till fotbollsplanen där vi brukar träna och slipade på kontakten och linförigheten. Sen tänkte jag att jag skulle få till de där snabba läggandena som han en gång haft..men det ville sig inte. Chaplin är så otroligt påverkad av värme och även om det inte hunnit bli så varmt än så är det en stor omställing för honom och det märks direkt att han blir slö. Lade sig gjorde han ju, men snabbt gick det inte...Kanske går bättre ikväll. Då bär det av till klubben igen för träning med lydnadsgruppen!
Solig och boxerbusig påskhelg!

Ja, det har varit en härligt solig ledighet med mycket boxerbus och träning. Tänk om man kunde vara ledig alltid och bara pyssla med hundarna, träna och gå långpromenader!

I fredags åkte jag och Chaplin till Hörby Bk för att delta i det årliga boxerbuset med Boxerklubben. Vi hade en härlig dag med fint väder, tipspromenad, boxerrace, femkamp och korvgrillning tillsammans med boxerkompisarna!

Chaplin och jag kämpar med "slalom" i femkampen.Att plocka spårpinnar som ligger i vatten verkar lite läskigt tycker ChaplinChaplin fick hänga med mest hela dagen på boxerbuset, men man blir ju trött av alla aktiviteter och att hålla koll på boxerkompisarna hela tiden så en liten stund fick han sitta i bilen..det var inte populärt och Chaplin demonstrerar tydligt att han blivit illa behandlad och att det inte kan finnas någon annan hund som har en sådan taskig matte som han!Igår promenerade jag och vovvarna till Norra Fäladen för påskmiddag med föräldrarna. Innan middagen hann jag och mamma med en extra lång promenad med vovvarna ute vid åkrarna mot Stångby. Chaplin brukar springa lös hela vägen men jag är fortfarande osäker på att släppa Bella lös om inte "kusten är helt klar". Hon har ju så otroligt mycket sprätt i benen och rör sig på väldigt stora ytor när hon är lös..sen är det ju lite knäck i lurarna emellanåt med. Igår fick hon vara lös mycket och efter ett tag verkar det som att hon fattar att det inte är sista gången i livet hon får springa fritt så då lugnar hon sig. Efter två timmars promenad runt åkrarna snarkade vovvarna i kapp under påskmiddagen.

Idag har jag och Bella varit nere på klubben och tränat tillsammans med Sofia från brukslydnadgruppen och hennes tollare Xtra. Jag har tidigare inte vågat släppa lilla fröken när vi är på klubben för då kör hon sina boxerrace och kan mycket väl tänka sig att sätta sprätt på samtliga ekipage på appelplan och det är ju inte så lyckat. Vill ju inte att hon ska tro att apellplanen är en lekplats heller. I dag gick det i alla fall lysande. Jag bestämde mig bara för att hon skulle vara lös och hon skulle inte vara någon annanstans än vid min sida..och det gick! Det gäller ju att man är alert och pratar med henne hela tiden och att inte tappa hennes uppmärksamhet. Svettigt var det, men vi hade kul båda två!
Chaplin fick sig också en träningsomgång när vi Bella och jag kom hem från klubben och nu ligger båda grisarna i soffan och snarkar.,,De skulle bara veta att det väntar ännu mer hundnördsaktiviteter imorgon...haha!Helg!

Hej!

Men nu är väl våren ändå kommen! Så härligt väder vi har fått med sol och blå himmel..och så är det helg till på köpet! I veckan har jag jobbat och som vanligt ägnat så gott som all min lediga tid till vovvarna! Chaplin och jag har tränat på klubben med Pernilla och Molly, Bella och jag har varit på träningsrunda med Sofia och hennes tollare Xtra och igår var det brukslydnadskurs som vanligt. Förutom det har det blivit en hel del boxerbus och långpromenader! Vårens blommor är planterade på gården och såklart hjälpte vovvarna till så gott de kunde :-)

Chaplin tycker att buskarna ska beskäras och hugger in..bokstavligen talat :-)

I helgen blir det ännu mer hundnörderi. Imorgon åker vi till Malmö hela gänget för att träna med Pernilla och hennes boxertjejer och på söndag följer jag och Bella nog med hundkompisarna på "söndagspromenaden" innan jag går till Lunds nya arena för att kolla på Jeppe Stridhs uppvisning där. Hundnörderi var det ja..haha!

"Syskonbus"Hoppas ni alla får en skön helg i solen!

RSS 2.0